Nekad nav par agru sākt rūpēties par zobiem. Patiesībā, jo ātrāk sāksiet, jo vieglāk būs. Tāpēc ir svarīgi regulāri tīrīt un diegot zobus ar zobu diegu un vismaz divas reizes gadā apmeklēt zobārstu, lai veiktu profilaktiskās pārbaudes.

Kad apmeklējat zobārstu, ir dažas lietas, ko varat darīt, lai viss noritētu gludi. Pirmkārt, pārliecinieties, ka iepriekšējā vakarā kārtīgi izmazgājāt un diegojāt zobus. Tas palīdzēs noņemt aplikumu vai baktērijas, kas varētu radīt problēmas apmeklējuma laikā.

Otrkārt, ierodieties agrāk, lai varētu aizpildīt visus nepieciešamos dokumentus. Tas ietaupīs laiku un nodrošinās, ka pirms vizītes sākuma viss ir kārtībā.

Visbeidzot, esiet gatavs apspriest visas zobārstniecības problēmas, kas Jums ir radušās vai varētu rasties. Šādā veidā zobārsts varēs tās risināt un Jūs nomierināt. Ievērojot šos vienkāršos padomus, nākamais zobārsta apmeklējums būs patīkams!

 

1. Ko darīt pirms zobārsta apmeklējuma?

Pirms zobārsta apmeklējuma iepriekšējā vakarā vajadzētu iztīrīt zobus un izmantot zobu diegu. Jums arī vajadzētu izvairīties no ēšanas vai dzeršanas, izņemot ūdeni, vēlā vakarā. Tas palīdzēs nodrošināt, ka zobi ir tīri un tajos nav ēdiena daļiņas, kas varētu radīt problēmas apmeklējuma laikā.

Turklāt noteikti ierodieties laikus, lai varētu aizpildīt visus nepieciešamos dokumentus. Visbeidzot, esiet gatavi apspriest visas zobārstniecības problēmas. Šī ir svarīga tikšanās daļa, un zobārsts vēlēsies uzklausīt visas Jūsu problēmas, kas ir radušās.

 

2. Kas jāņem līdzi uz zobārsta apmeklējumu

Lai nodrošinātu veiksmīgu zobārsta apmeklējumu, pārliecinieties, ka Jums līdzi ir:
• Saraksts ar visiem medikamentiem, ko lietojat, norādot to devas.
• Veselības apdrošināšana, ja tāda ir.
• Jūsu vadītāja apliecība vai cits personu apliecinošs dokuments.
• Rentgena attēli vai zobārstniecības dokumentācija, kas varētu būt veikta pēdējā laikā. Piemēram, nesen izrauts gudrības zobs. Vai arī esat ieradies veikt gudrības zoba ekstrakciju tieši šajā klīnikā, lai nekavētu laiku Jums jau būs 3D attēls ko parādīt.

Ja Jums ir kādi jautājumi vai bažas, pirms vizītes noteikti sazinieties ar savu zobārstu.

 

3. Kas notiek tipiskā zobārsta apmeklējuma laikā

Tipisks zobārsta apmeklējums ietver zobu tīrīšanu un profilaktisko apskati. Zobārsts pārbaudīs Jūsu zobus un smaganas, lai konstatētu jebkādas slimības vai infekcijas pazīmes. Zobārsts var arī veikt rentgenu, lai labāk apskatītu Jūsu zobus un žokļa kaulu. Ja Jums ir kādas zobārstniecības problēmas, noteikti pārrunājiet tās ar zobārstu.

 

4. Kas notiek pēc zobārsta apmeklējuma

Pēc zobārsta apmeklējuma Jums, visticamāk, tiks sniegti norādījumi par to, kā turpināt rūpēties par zobiem mājās. Tie var ietvert īpašus norādījumus par zobu tīrīšanu un zobu diegu, kā arī par to, no kādiem pārtikas produktiem vajadzētu izvairīties. Jums arī jāieplāno nākamā vizīte, lai nodrošinātu, ka visas iespējamās problēmas tiek risinātas savlaicīgi.

 

5. Padomi, kā uzturēt zobus veselus

1. Ēdiet veselīgu uzturu: Lai zobi būtu veseli, ir svarīgi ēst sabalansētu uzturu. Pārliecinieties, ka uzturā ir daudz augļu un dārzeņu, kā arī piena produktu un pilngraudu produktu.

2. Izvairieties no saldiem pārtikas produktiem un dzērieniem: Lietojot pārāk daudz pārtikas produktu un dzērienu ar augstu cukura saturu, var veidoties dobumi jeb caurumi. Ierobežojiet cepumu, kūku un citu saldumu patēriņu.

3. Zobus tīriet divas reizes dienā: Zobu tīrīšana divas reizes dienā ir labākais veids, kā no zobiem noņemt aplikumu un baktērijas. Noteikti izmantojiet zobu birsti ar mīkstiem sariņiem un zobu pastu ar fluoru.

4. Ikdienā izmantojiet zobu diegu: Zobu diegs reizi dienā palīdz noņemt aplikumu un baktērijas starp zobiem un gar smaganu līniju.

5. Regulāri apmeklējiet zobārstu: Ir svarīgi regulāri apmeklēt zobārstu, lai veiktu profilaktiskās apskates un zobu tīrīšanu. Tas palīdzēs novērst zobu problēmu rašanos.

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday