Zobu venīri ir zobu ārstēšanas iespēja, ko izmanto, lai pārklātu zobu ārējo slāni un tie izskatītos spīdīgi, taisni un balti. Bet cik ilgi tie kalpo? Ja apsverat iespēju tos iegādāties, noteikti vēlaties zināt, ka varēsiet baudīt rezultātus pēc iespējas ilgāk.

Labā ziņa ir tā, ka, pareizi kopjot, zobu venīri var kalpot daudzus gadus. Tie ir nozīmīgs ieguldījums Jūsu smaidā, un, kārtīgi rūpējoties par zobu veselību, tie kalpos ilgus gadus. Aplūkosim faktorus, kas ietekmē to, cik ilgi venīri kalpo, un to, kā Jūs varat nodrošināt, lai tie kalpotu pēc iespējas ilgāk.

 

Kas ir zobu venīri un kā tos izgatavo?

Ar venīriem var labot tādas zobu problēmas kā plaisas, krāsas maiņa un nepareizs zobu sakārtojums, un tos var izmantot arī, lai aizpildītu spraugas starp zobiem. Tā kā venīri ir izgatavoti no izturīga materiāla, tie var arī pasargāt zobus no turpmākiem bojājumiem.

Venīru izgatavošana ir salīdzinoši vienkāršs process. Jūsu zobārsts vispirms noņems zobu nospiedumu un izmantos to, lai izveidotu tieši Jums pielāgotus venīrus. Pēc tam zobārsts sagatavos zobus, noņemot nelielu daudzumu emaljas. Tas tiek darīts, lai nodrošinātu, ka venīri pareizi pieguļ un izskatās dabiski. Visbeidzot, zobārsts ar unikālu līmi piestiprinās venīrus pie zobiem.

 

Cik ilgi kalpo zobu venīri?

Venīru kalpošanas ilgums katram cilvēkam ir atšķirīgs, bet vidēji var sagaidīt, ka tie kalpos 10 līdz 20 gadus. Tomēr šis skaitlis var būt lielāks vai mazāks atkarībā no tādiem faktoriem kā materiālu kvalitāte, to kopšana un izvēlētais venīru veids.

 

Faktori, kas ietekmē venīru kalpošanas ilgumu

Izvēlētā venīra veids ietekmē to kalpošanas ilgumu. Porcelāna venīri ir vispopulārākais un izturīgākais variants, un, pienācīgi kopjot, tie var kalpot līdz pat 20 gadiem, iespējams, ilgāk. Kompozīta venīri ir lētāki, bet tik un tā var kalpot līdz pat 10 gadiem, ja ne vairāk.

Vēl viens faktors, kas var ietekmēt kalpošanas ilgumu, ir to kvalitāte. Ja vēlaties, lai Jūsu venīri kalpotu pēc iespējas ilgāk, vislabāk izvēlēties augstas kvalitātes pakalpojumu sniedzēju.

Arī Jūsu dzīvesveids var ietekmēt kalpošanu. Ja smēķējat, lietojat alkoholu vai piekopjat citus kaitīgos ieradumus, kas var iekrāsot zobus, ir lielāka varbūtība, ka tie ir pakļauti iespējamajiem bojājumiem. Izvarieties arī no darbībām, piemēram, nagu graušana vai cietu priekšmetu košļāšana.

Visbeidzot, pareiza mutes dobuma higiēna, regulāra zobu tīrīšana ar zobu suku un diegu, ir būtiska, lai zobu venīri saglabātu savu izskatu svaigu pēc iespējas ilgāk.

Šeit ir sniegti daži padomi, kas Jums palīdzēs pareizi rūpēties par venīriem:

  • Divas reizes dienā tīriet zobus ar zobu birsti, kurai ir mīksti sari un fluorīdu saturošu zobu pastu.
  • Vismaz reizi dienā izmantojiet zobu diegu.
  • Izvairieties no ēdieniem un dzērieniem, kas var krāsot zobus.
  • Izvairieties no cietu priekšmetu graušanas vai košļāšanas.
  • Regulāri apmeklējiet zobārstu, lai veiktu profilaktiskās pārbaudes un tīrīšanu.
  • Jautājiet savam zobārstam par speciālām zobu pastām un mutes skalojamajām šķidrumiem, kas piemēroti venīriem.

 

Venīru plusi un mīnusi

Venīri ir būt lielisks veids, kā uzlabot savu smaidu, taču pirms lēmuma pieņemšanas ir svarīgi zināt to plusus un mīnusus.

Galvenie plusi ir šādi: tie ir izturīgi, ar tiem var novērst daudzas estētiskas problēmas un tos var pielāgot tā, lai tie atbilstu Jūsu dabīgo zobu formai un krāsai.

Galvenie trūkumi: tie nav atgriezeniski, var būt dārgi sākumā un no zobiem ir jānoņem emalja.

 

Alternatīvas venīriem

Ja neesat pārliecināts par zobu venīriem, varat apsvērt dažas citas alternatīvas.

Zobu līmēšana

Zobu līmēšana ir procedūra, kuras laikā zobiem tiek uzklāts kompozītmateriāls, lai labotu nelielas kosmētiskas problēmas. Tas ir mazāk invazīvs un lētāks risinājums, taču tas ir mazāk izturīgs un var būt biežāk jāmaina.

Zobu balināšana

Zobu balināšana ir vēl viena iespēja, ja meklējat veidu, kā padarīt baltāku savu smaidu. Tas ir salīdzinoši lēts risinājums.

Izvēloties zobārstniecības klīniku SIROWA Rīga, esam pārliecināti, ka Jūs sagaidīsiet labāko pieejamo zobārstniecības aprūpi. Pirmreizējā konsultācijā pie mūsu speciālistiem, veltīsim laiku, lai uzklausītu Jūsu vēlmes un piemeklētu atbilstošākos risinājumus.

Piesakieties vizītei tiešsaistē – https://www.sirowaclinic.com/registracija/, zvanot pa tālruni +37167098260 darba dienās no plkst. 8:00 – 18:00, vai sūtot e-pastu: klinika@sirowa.com.

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday