Vai ikreizi, kad jāfotogrāfējas Jūs kautrējaties par savu smaidu? Ja tā, tad zobu venīri varētu būt Jums piemērots risinājums. Taču pirms lēmuma pieņemšanas ir svarīgi apsvērt gan šīs kosmētiskās zobārstniecības procedūras plusus, gan iespējamos mīnusus. Aplūkosim visu, kas Jums jāzina par zobu venīriem – kas tie ir un cik ilgi tie kalpo, un beidzot ar to, kas ir piemērots kandidāts to izvēlei.

 

Kas ir zobu venīri?

Zobu venīri ir plānas, pēc pasūtījuma individuāli izgatavotas plāksnītes, kuras uzliek uz zobu virsmas. Tās ir izgatavotas no porcelāna vai kompozītmateriāla un var palīdzēt uzlabot zobu izskatu, mainot to formu, izmēru, krāsu un garumu.

Porcelāna venīri ir izturīgāki un noturīgāki pret traipiem nekā kompozītmateriāla venīri. Tiem ir arī dabiskāks izskats, jo tie atstaro gaismu tāpat kā īsti zobi. Kompozītmateriālu venīri ir lētāki, bet tos ir vieglāk labot bojājumu gadījumā.

Zobu venīru izgatavošanas process parasti ietver vairākus zobārsta apmeklējumus. Pirmās vizītes laikā zobārsts pārbaudīs Jūsu zobus un mutes dobuma veselību un pateiks, vai esat piemērots zobu venīriem. Ja atbilde ir apstiprinoša, zobārsts noņems Jūsu zobu nospiedumu, kas tiks izmantots, lai laboratorijā izveidotu zobu venīrus.

 

Zobu venīru plusi un mīnusi

Zobu venīri ir kļuvuši par arvien populārāku kosmētisko zobārstniecības procedūru tiem, kas vēlas uzlabot savu zobu izskatu. Tomēr, tāpat kā jebkurai citai zobārstniecības procedūrai, arī venīriem ir gan plusi, gan mīnusi.

Viena no lielākajām zobu venīru priekšrocībām ir tā, ka tie salīdzinoši īsā laikā var būtiski mainīt Jūsu smaida izskatu. Tos var pielāgot tā, lai tie pilnībā atbilstu Jūsu dabīgo zobu krāsai, formai un izmēram. Tas nozīmē, ka varat panākt vēlamo izskatu, neveicot ilgstošu ortodontisko ārstēšanu. Vēl viens pluss ir tas, ka zobu venīri ir ļoti izturīgi pret krāsošanos, salīdzinot ar dabīgajiem zobiem. Ar pienācīgu kopšanu un regulāriem zobārsta apmeklējumiem tie var būt ilgmūžīgi.

No otras puses, viens no iespējamajiem mīnusiem ir tas, ka, lai uzliktu venīrus, katram zobam, kuram tiks uzliktas plāksnītes, ir jānoņem neliels emaljas slānis. Lai gan šis process nav sāpīgs, tas neatgriezeniski maina dabīgo zobu izskatu. Konsultējieties ar savu zobārstu, jo viņš palīdzēs pieņemt lēmumu, pamatojoties uz Jūsu vēlmēm.

 

Kas ir labs zobu venīru kandidāts?

Zobu venīri ir lieliska iespēja, lai novērstu savu zobu nepilnības, kas neļauj justies pārliecinātam par savu smaidu. Tomēr ne visi ir piemēroti kandidāti šim zobārstniecības risinājumam.

Pirmkārt, kandidātiem jābūt veseliem zobiem un smaganām, jo pirms venīru ievietošanas ir jānovērš jebkādas mutes dobuma veselības problēmas. Otrkārt, tiem, kam ir nelīdzeni un nolūzuši zobi, var būt izdevīgi uzlikt zobu venīrus, jo tie var novērst iespējamās slimības un zobu estētikas problēmas. Venīri var palīdzēt arī cilvēkiem ar nepareizi sakārtotiem zobiem. Treškārt, tie var uzlabot zobu krāsas izmaiņas, kas slikti reaģē uz balināšanas procedūrām.

 

Cik ilgi kalpo zobu venīri?

Zobu venīri ir mūsdienīga izvēlē, jo tie perfekti novērš dažādas zobu problēmas, piemēram, plaisas, spraugas un krāsas maiņu. Bet cik ilgi tie kalpo?

Venīru ilgmūžība parasti ir atkarīga no vairākiem faktoriem. Pirmkārt, būtiska nozīme, nosakot kalpošanas ilgumu, ir izmantotā materiāla veidam. Porcelāna venīri parasti ir izturīgāki. Otrkārt, lai pagarinātu venīru kalpošanas laiku, ļoti svarīga ir pareiza kopšana un regulaŗas zobārsta vizītes.

Venīru kalpošanas ilgumu var negatīvi ietekmēt arī tādi slikti ieradumi kā cietu priekšmetu graušana vai zobu rīvēšana. Vidēji venīri var kalpot no 10-15 gadiem.

 

Kopsavilkums

Ja apsverat uzlikt zobu venīrus, ir svarīgi konsultēties ar savu zobārstu, lai noteiktu, vai esat piemērots šīs procedūras kandidāts. Turklāt ir svarīgi ievērot labus mutes dobuma higiēnas ieradumus katru dienu.

Piesakieties vizītei online – https://www.sirowaclinic.com/registracija/. Vai zvaniet katru darba dienu no 8:00 – 18:00 pa telefona numuru: +371 670 982 60, vai sūtiet E-mail: klinika@sirowa.com.

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday