sirowa

Ikviens vēlas perfektu smaidu, taču lielākā daļa cilvēku to ir uzlabojuši, jo dabiski visi diemžēl nepiedzimst ar perfektu zobu formu, sakodienu un citām iezīmēm. Zobu venīri – plāni biosaderīga porcelāna gabaliņi, kas piestiprināti pie zobu priekšējās daļas – ir tik bieži sastopams mirdzoša Holivudas smaida elements. Un tādas zvaigznes kā Toms Krūzs, Demija Mūra, Hilarija Dafa un Džordžs Klūnijs ir atklāti stāstījuši par venīru priekšrocībām.

 

 

Biežākās zobu problēmas, kāpēc klienti nolemj ievietot zobu venīrus

Dažas no visbiežāk sastopamajām problēmām, ko var paslēpt ar venīriem, ir plaisas, kas parasti rodas negadījumu rezultātā, taču dažkārt tās ir novēršamas. Jums vajadzētu izvairīties no īpaši cietu pārtikas produktu, piemēram, riekstu vai konfekšu, graušanas, pildspalvu vai nagu graušanas, kā arī apģērba vilkšanas vai novilkšanas ar zobiem.

Bojājumus var radīt arī nepareizs zobu sakodiens, jo augšējie un apakšējie zobi nesakrīt. Piemēram, ja zobi ir pārāk mazi vai pārāk lieli, izkropļoti, pārāk tuvu viens otram vai starp tiem ir spraugas, ar venīriem var labot izskatu un pamatproblēmu (sarežģītiem izkropļojumiem nepieciešama ortodontiska ārstēšana). Vai arī zobi var tikt bojāti saspringta žokļa dēļ, kas radies psiholoģiskas vai fiziskas spriedzes dēļ, kā rezultātā cilvēks miega laikā griež zobus. To var novērst, lietojot nakts kapi.

Vēl viens svarīgs iemesls, kāpēc cilvēki vēlas ievietot venīrus. Ja dzerat daudz kafijas, tējas, sarkanvīna vai krāsainas limonādes vai bieži ēdat tumšus ēdienus, piemēram, tomātus un mellenes, ar laiku zobi iekrāsojas. Šo procesu bieži vien nespēj apturēt pat regulāra zobu tīrīšana ar zobu birsti un zobu diegu, kā arī mutes skalošana. Dažreiz pat profesionāla balināšana nav pietiekama, lai pilnībā likvidētu traipus, un vislabākais risinājums ir venīri.

 

Cik ilgā laikā tiek ievietoti venīri?

Ja Jums ir nepilnīgs smaids, iespējams, esat apsvēris ievietot zobu venīrus. Tie ir ļoti populārs un vienkāršs risinājums daudzām skaista smaida problēmām. Piemēram, ja ir šķelti vai saplaisājuši zobi, ja daži zobi ir deformēti, pārāk mazi vai pārāk lieli salīdzinājumā ar blakus esošajiem zobiem. Varbūt Jums ir zobi, kuru krāsa ir pārāk mainījusies, lai reaģētu uz balināšanas procedūrām.

Venīri ir izgatavoti no plānām porcelāna plāksnītēm. Lai tos ievietotu, zobārstam ir jānogriež diezgan liela daļa no priekšējās zoba daļas, lai venīra ievietošanas laikā tas neveidotos uz āru un nepadarītu zobu mākslīgi lielu.

sirowa

Kā notiek process?

Process sākas ar zobu pārbaudi, lai noteiktu, kuri zobi ir redzami, kad smaidāt, un kurus zobus jāuzlabo ar venīriem. Protams, Jūs vēlaties, lai visi zobi būtu vienādā tonī, tāpēc zobārsts kopā ar Jums izvēlēsies vienu zobu un pēc tā pielāgos visu venīru krāsu. Kā alternatīvu varat arī visus zobus balināt līdz gaišākam tonim un pieprasīt, lai venīri arī tiktu izgatavoti tādā pašā krāsā (paši venīri nereaģē uz balināšanu un ir noturīgi pret traipiem).

 

Pagaidu venīru izgatavošana

Zobārsts noņems zobu nospiedumu veidnes, lai izveidotu pagaidu versiju, ko valkāt, kamēr tiks izgatavoti venīri. Ja ar pagaidu versiju jutīsieties ērti, laboratorija ķersies pie pastāvīgās versijas izgatavošanas, kas aizņems 2 – 4 nedēļas atkarībā no tā, cik daudz venīru būs nepieciešams.

 

Venīru ievietošana

Kad tie būs gatavi, zobi, uz kuriem tiks likti venīri, tiks notīrīti, uz katra zoba virsmas tiks uzklāts pārklājums, pēc tam ar īpašu gaismu tiks sacietināts stiprinājums. Tas ir viss! Lai iegūtu jaunu smaidu, var paiet tikai dažas nedēļas. Un, ja labi kopjat visus zobus, venīri var kalpot 10 gadus un pat ilgāk.

Ja jau kādu laiku Jūs satrauc savu zobu krāsa, nelabprāt smaidāt, jo nejūtaties pašpietiekams zobu formas vai izskata dēļ. Sazinieties ar Sirowa Rīga speciālistiem, kas palīdzēs izvēlēties vispiemērotāko risinājumu, lai Jūs smaidītu ar prieku.

Piesakieties vizītei online šeit – https://www.sirowaclinic.com/registracija/. Vai zvaniet katru darba dienu no 8:00 – 18:00 pa telefona numuru: +371 670 982 60, vai sūtiet E-mail: klinika@sirowa.com.

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday