Signe Ozoliņa

“Katra mana darba diena ir citādāka, atšķirīga un interesanta – tieši tas man arī visvairāk patīk, strādājot zobārstniecības klīnikā SIROWA Rīga,” izsakās D.D.S., sertificēta vispārējā zobārste Signe Ozoliņa.

“Parasti mana darba diena sākas 9.00, taču bieži vien tā sākas jau 8.00, jo agrajās rīta stundās parasti tiek plānots darbs zobārstniecības klīnikā SIROWA Rīga, kur pacientiem veicu zobu ārstēšanu vispārējā anestēzijā (narkozē),” stāsta S. Ozoliņa par savu ikdienu. Kā arī zobārste min, ka zobārstniecība nav rutīnas darbs un jau sen nav tikai zobu ārstēšana, plombēšana, bet gan rūpes par estētiku, pacientu labsajūtu un izskatu. Smaids taču ir katra cilvēka skaistākā rota un vizītkarte!

Kā vispārējais zobārsts viņa veic visa veida zobu ārstēšanu, labošanu, tāpat specializējas zobu ārstēšanā ar vispārējo anestēziju (narkozi) gan pieaugušajiem, gan bērniem, tāpat rūpējas, lai pacienti lepotos ar savu smaidu, smaidītu biežāk un darītu to no sirds, veicu estētisko restaurāciju, novēršot dažādus defektus ar mūsdienīgiem estētiskās protezēšanas risinājumiem – jauni zobu kronīši, porcelāna plāksnītes u.c.

 

S. Ozoliņas ikdiena kā zobārstei

Dienu veido ne tikai darbs ar pacientiem, bet daudz laika paņem arī ārstēšanas plānu sastādīšana, pacientu ārstēšanas koordinēšana, sadarbojoties ar citiem kolēģiem, komunikācija ar zobu tehniskajām laboratorijām, lai garantētu lielisku estētiskās zobārstniecības, restaurācijas rezultātu – tieši tādu, kādu pacients ir vēlējies.

 

Zobārsta darba plusi

“Man patīk redzēt darba rezultātu. Darbs ar pacientiem ir tas, kas mani iedvesmo un virza uz priekšu, dod enerģiju un spēku ikdienas darbā, kas nebūt nav viegls,” smaidot saka Signe Ozoliņa. Darbs kā ikvienam ārstam, arī viņai dod gandarījumu, tas, ka spēj uzstādīt pareizu diagnozi un palīdzēt cilvēkiem. Tā ir sava veida misijas apziņa. Pacienti ir draugi, tās ir rūpīgi veidotas un koptas attiecības.

“Zobārsta darbs – tas nav tikai viena cilvēka darbs. Tas ir komandas darbs! Man tiešām ir paveicies, ka ikdienu strādāju kopā ar lieliskām asistentēm Ievu un Aniiju tāpat varu droši paļauties, strādājot plecu pie pleca ar anesteziologiem Dr. Jāni Koldbergu un Dr. Hardiju Rozenfeldu,” min Signe. Šajā darbā ir iespēja pilnveidoties ne tikai profesionāli, papildinot zināšanas un iemaņas, iegūt pieredzi, bet katru dienu mācīties un augt garīgi, palīdzot pacientiem.

Varbūt kādam zobārsta darbs ir rutīna bez izaugsmes, bet S. Ozoliņai tiešām ir prieks, ka strādā vidē, kur blakus ir cilvēki, kas liek justies – esmu īstais cilvēks – īstajā vietā! Protams, prieks, ka šis darbs dod iespēju brīvi plānot savu laiku.

 

Zobārsta darba mīnusi

Darbs prasa ārkārtīgi lielu koncentrēšanos, precizitāti un spēju ātri reaģēt. Jābūt gatavam pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību arī sarežģītās situācijās, distancēties no emocijām. Tā ir liela spriedze. Pacienti ir dažādi – arī viņiem ir savas emocijas, bailes, stress, kuras nākas uzklausīt ar dziļu empātiju.

Lai arī kāda ir bijusi situācija ar iepriekšējo pacientu, zobārstam vienmēr jābūt harmoniskam, līdzsvarotam, pozitīvam, jāspēj pieņemt atbildīgi lēmumi. Protams, ir labi jāizskatās, jāprot iedvesmot, iedrošināt un nomierināt, dāvājot savu smaidu gan pacientiem, gan līdzcilvēkiem – arī zobārsta smaidam ir jābūt vizītkareti.

 

Kvalifikācija

Zobārste ir studējusi zobārstniecību Latvijas Medicīnas Akadēmijā, kuru absolvēja 2000. gadā un kopš 2002. gada ir sertificēta zobārste. Padziļināti apguvusi zobu protezēšanu un protezēšanu uz zobu implantiem, kā arī estētisko zobu restaurāciju. Stažējusies zobu protezēšanā Rīgas Stradiņa Universitātē, strādājusi Protezēšanas klīnikā. Regulāri papildina savas zināšanas dažādos profesionālos kursos un semināros gan Latvijā, gan ārzemēs.

 

Atalgojums zobārsta profesijā

Labs ārsts un labs zobārsts, tas nozīmē daudz darba un daudz pacientu. Tava enerģija, tas ir tavs darbs un atalgojums. Zobārste nesauc precīzus skaitļus, bet min atgadījumu – Kāds mans paziņa reiz teica: „Tu laikam esi dārga zobārste”, bet izvērtējot savu darbu, degsmi un centienus par savu pacientu labsajūtu, atbildēju, „kāpēc, lai es būtu lēta zobārste, ja ar prieku un rūpēm, daru savu darbu?”

 

S. Ozoliņas rakstura iezīmes

Jāmīl savs darbs un darbs ar cilvēkiem. Jāprot izprast, pieņemt uzklausīt un iedziļināties. Precizitāte, pacietība, empātija! Jāprot pielāgoties dažādām situācijām, jāprot ātri reaģēt, uzņemties atbildību.

Pieteikties vizītei pie zobārstes Signes Ozoliņas variet šeit!

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday