sirowa

Nav nekā labāka par veseliem dabīgiem zobiem. Taču cilvēkiem, kuriem trūkst zobu, kuri slimo ar periodonta slimībām vai kuriem ir slikti pieguļošas protēzes, labākā nākamā alternatīva dabiskajiem zobiem – zobu implanti.

Lielākā to priekšrocība ir tā, ka tie ir ļoti izturīgi un parasti kalpo ar mūža garantiju. Ja esat nelaimīgs ar savām zobu protēzēm, ciešat no spēcīgām zobu sāpēm vai vecuma, iespējams, zobu slimību dēļ drīzumā vai jau esat zaudējis visus zobus, sazinieties ar savu zobārstu, lai apsvērtu iespēju ievietot implantus. Tālāk apskatīsim populārākos jautājumus, ko uzdod pacienti, vai faktus, kas jāzina, ja plānojat veikt implantoloģijas operāciju.

 

9 fakti un jautājumi par zobu implantiem

 

1. Vai zobu implantiem ir īpatnēja garša mutē?

Titāna implanti nerūsē un neatstāj metāla garšu mutē. Jūs varat pilnībā baudīt ēdienu bez jebkādas pēcgaršas, ko var atstāt bojāti vai neveseli zobi. Zobi atdarina dabīgo sajūtu mutē un tie nerada citādāku garšu.

2. Vai ar zobu implantiem var iziet cauri metāla detektoram?

Šis ir fakts, kas reizēm liek pacientiem aizdomāties. Titāna implanti nav magnētiski. Tas nozīmē, ka tie neiedarbinās metāla detektoru. Tāpēc varat droši iet cauri drošības pārbaudēm lidostā, neizsaucot trauksmes signālu.

3. Vai ir grūti lietot zobu diegu, ja man ir zobu implanti?

Zobu diegošanas grūtību nav, taču parasti klienti labprāt izvēlas lietot ūdens strūklu, lai iztīrītu zobu starpas. Tomēr, ja esat pieradis diegot zobus manuāli, Jūs to varat turpināt darīt.

4. Vai implanti maina cilvēka ožas vai garšas izjūtu?

Daudzi pacienti pēc procedūras izjūt labākas garšas un ožas sajūtas, jo pēc, piemēram, nepieciešamās zobu ekstrakcijas ir likvidētas baktērijas jeb iekaisums, kas rada nepatīkamu garšu. Zobu implanti salīdzinājumā ar protēzēm ir labāks variants, jo lielākā daļa protēžu un daļēju protēžu aizsedz daļu mutes dobuma aukslēju, ievērojami samazinot cilvēka garšas izjūtu.

5. Vai implanti palielina iespēju saslimt ar sinusītu vai deguna blakusdobumu infekcijām?

Daži pacienti ir nobažījušies, ka zobu implanti var radīt sinusa komplikāciju risku. Tomēr, kad ķirurgs ievieto augšējā žokļa implantus, tie neaizskar deguna blakusdobumu. Īsāk sakot, implanti neradīs nekādas iespējamās problēmas.

6. Vai implantu ievietošana var ietekmēt redzi?

Nē. Lai gan vaigu kauls atrodas netālu no jutīgiem nerviem acīs, zobu implanti šo zonu neietekmēs.

7. Vai implanti maina sejas un žokļa formu?

Zobu implanti var uzlabot sakodienu, kas būtiski maina sejas formu. Turklāt, ja zaudētā zoba vietu laikus neaizstāsiet ar mākslīgo zobu, tad tas ilgtermiņā ļoti būtiski var ietekmēt žokļa kaula izskatu.

8. Vai profesionāli sportisti, kas nodarbojas ar kontaktsportu, var ievietot zobu implantus?

Viņi var. Ja Jūsu sporta veids apdraud to, ka var nākties zaudēt zobus, vai jau tas ir noticis, tad zobu implants ir pilnīgi drošs variants, ar ko aizstāt zaudēto zobu. Jūs gan nevarat iegūt jaunu zobu implantu tajā pašā vietā ik pēc dažiem mēnešiem. Taču parasti pilnībā sadzijis un integrēts zobu implants ir droša izvēle kontaktsportam. Vienmēr gan jāatcerās rūpēties par zobiem ar visiem iespējamajiem aizsargrīkiem.

9. Vai zobu implanti ir jutīgi pret karstu vai aukstu ēdienu un dzērieniem?

Cilvēki, kuri ir jutīgi pret karstiem un aukstiem ēdieniem vai šķidrumiem, to piedzīvo, jo viņiem ir sakņu virsmas atsegums, ko sauc arī par smaganu recesiju, pie smaganu līnijas vai tās tuvumā. Ja Jums ir šāda jutība, var būt saprotamas bažas saistībā ar zobu implantiem.

Tā kā zobu implantiem nav sakņu, kas var būt pakļautas virsmas iedarbībai tuvu smaganu līnijai, tie parasti cilvēkiem nerada jutīgumu pret karstu un aukstu. Tomēr, tā kā tādas restaurācijas procedūras kā zobu implanti ir saistītas ar smaganām un nervu audiem, Jūs varat īslaicīgi izjust zināmu jutīgumu pret karstu un aukstu. Ja tā notiek, parasti tā izzūd nedēļas vai divu laikā.

Veiciet pieteikumu online pie Sirowa Klīnikas speciālista, kas palīdzēs Jums izdarīt pareizo izvēli, lai Jūs justos droši savā zobu uzlabošanas ceļā.

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday