sirowaclinic

Zobu venīri ir plānas porcelāna vai kompozītmateriāla plāksnītes, kuras uzliek uz zobu virsējās kārtas, lai novērstu zobu problēmas, kā nelīdzenus zobus vai atstarpi starp zobiem, zobu krāsas maiņu vai plaisas.

Lai gan venīri ietilpst kosmētiskās zobārstniecības kategorijā, jo tie palīdz pārveidot smaidu ar skaisti izlīdzinātiem zobiem, tiem piemīt arī aizsargājošas īpašības un tie var novērst nepieciešamību pēc nopietnākas ārstēšanas. Citas priekšrocības ir ilgmūžība.

 

Kādas zobu problēmas var atrisināt zobu venīri?

Zobu venīri var atrisināt lielāko daļu vai pat visas kosmētiskās zobārstniecības problēmas, tostarp:

  • Nolietojusies emalja: Zobu emalja var nolietoties vai kļūt blāvāka dabiski laika gaitā (lietojot bezalkoholiskos dzērienus, tēju vai kafiju, smēķējot un lietojot noteiktus medikamentus) vai ģenētiskas noslieces rezultātā. Zobu venīri ir ideāli piemēroti, lai koriģētu smaidu, ko ietekmē nolietojusies emalja.
  • Zobu nolietojums: Ar vecumu zobi dabiski sāk nolietoties. Tiem biežāk rodas lūzumi, plaisas vai kopumā nevienmērīgs izskats. Ar venīriem var atjaunot veselīgu zobu dabisko izskatu.
  • Ģenētika: Dažiem cilvēkiem jau piedzimstot ir liela sprauga starp zobiem, kas ar vecumu palielinās. Zobu venīri noslēps šo nepilnību, ja Jums tā traucē, un nebūs jānēsā breketes.
  • Nevienmērīgi zobi: Nevienmērīgi zobi var veidoties zobu griešanas dēļ un/vai vispārējā nolietojuma dēļ. Tas var izraisīt ne tikai kosmētiskas smaida problēmas, bet arī sakodiena problēmas.
  • Zobu krāsas izmaiņas: Zobu balināšana ne vienmēr var novērst visu dzelteno zobu problēmas, tāpēc šādos gadījumos venīri var piedāvāt vienkāršu, kosmētisku risinājumu.

 

Vai es esmu labs zobu venīru kandidāts?

Lai noteiktu, vai esat labs kandidāts, zobārsts ieplānos konsultāciju, kuras laikā tiks novērtēta Jūsu mutes dobuma veselība. Ja Jūs un zobārsts nolemjat, ka venīri ir labākais risinājums, nākamais solis ir rūpīga sagatavošanās konkrētajai procedūrai. Konsultācijas laikā Jūs dalīsieties ar savām vēlmēm attiecībā uz venīru formu, garumu, platumu un krāsu. Ir svarīgi, lai zobārsts Jūs saprot, tāpēc izklāstiet visas savas vēlmes.

 

Venīru procedūra – ko sagaidīt?

Zobu venīru procedūru bieži vien var pabeigt divu apmeklējumu laikā. Zobārstniecības kabineti lepojas ar ērtībām, kas ietver sedāciju un narkozi, lai ikviens pacients justos ērti.

 

Soli pa solim

Procedūrā ir vairāki soļi. Vispirms zobārsts, visticamāk, ievadīs vietējo anestēziju. Pēc tam Jūsu dabīgais zobs tiks sagatavots, minimāli pārveidojot tā formu ar nelielu rokas rotācijas griezējierīci, ko sauc par frēzi.

Ja ārstēšana ietver kompozītmateriāla venīrus, zobārsts uz zobiem uzklāj atbilstoša toņa kompozītu, veido materiālu un sacietina to, izmantojot augstas intensitātes gaismu. Kad viss kompozīts būs uzklāts, venīri tiks pulēti, izmantojot frēzes un pulētājus, lai radītu reālistisku smaidu. Ja Jūsu ārstēšanai nepieciešami porcelāna venīri, zobārsts noņems Jūsu zobu nospiedumu. Šo nospiedumu nosūtīs uz laboratoriju, kur profesionāli izgatavos venīrus.

 

Atveseļošanās un aprūpe pēc procedūras

Venīri ir izturīgi, un ir pierādīts, ka tie kalpo daudzus gadus, pirms nepieciešama to maiņa. Regulāra zobārsta un higiēnista apmeklēšana ir svarīga, lai saglabātu mutes dobuma veselību un restaurāciju ilgmūžīgu.

Ārkārtīgi svarīga ir pēcaprūpe. Nolūzušus vai saplaisājušus porcelāna venīrus nav iespējams salabot. Lai samazinātu bojājumu risku, nekodiniet cietus priekšmetus, piemēram, riekstu čaumalas vai kaulus, un neizmantojiet zobus, lai atvērtu iepakojumus. Zobārsts var arī ieteikt izvairīties no noteiktiem pārtikas produktiem, kas var izraisīt bojājumus.

Zobus tīriet un izmantojiet zobu diegu kā parasti, un izmantojiet neabrazīvu zobu pastu. Tā kā venīri ir ļoti labi pulējami, risks tos iekrāsot ar ēdienu vai dzērienu pēc procedūras ievērojami samazinās. Tomēr zobus ieteicams tīrīt pēc sarkanvīna, kafijas, tējas vai limonādes dzeršanas.

 

Zobu venīru izmaksu faktori

Kopumā izmaksas ir atkarīgas no daudziem faktoriem, tostarp:

  • Procedūras veicošā kosmētiskā zobārsta.
  • Zobārstniecības iestādes, kur tiek veikta ārstēšana.
  • Izmantotais materiāls. Porcelāns ir dārgāks nekā kompozītmateriāla sveķi.
  • Ārstējamo zobu skaits.

 

Venīri, balināšana vai ortodontija?

Zobu venīriem var būt nepieciešama visu ārstējamo zobu “formēšana” vai “sagatavošana”. Tāpēc daži kosmētiskie zobārsti vispirms iesaka zobu balināšanu cilvēkiem ar viegli iekrāsotiem zobiem, kuri vēlas baltāku smaidu. Ja zobi ir šķībi, zobārsts vispirms var ieteikt apsvērt arī ortodontiskās ārstniecības iespējas.

Ja tomēr esat izvēlējies par labu zobu venīriem, esat īstajā vietā! Piesakieties vizītei online – https://www.sirowaclinic.com/registracija/. Vai zvaniet katru darba dienu no 8:00 – 18:00 pa telefona numuru: +37167098260, vai sūtiet E-mail: klinika@sirowa.com.

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday