sirowa

Gadu gaitā laba mutes dobuma veselības saglabāšana ir kļuvusi arvien nozīmīgāka, tā ietver pareizu zobu un mutes dobuma kopšanu, lai novērstu iespējamos slimību riskus. Butiski ir arī regulāri apmeklēt zobārstu (vismaz 2 reizes gadā), lai speciālists varētu novērtēt Jūsu centienus piekopt labu higiēnu un nepieciešamības gadījumā iedot kādu padomu.

Neatkarīgi no tā, kādā nozarē strādājat – klientu apkalpošanas, izglītības vai ražošanā, – pievilcīgs smaids ir būtisks priekšnosacījums, ja Jums ik dienu nākas tikties ar daudz cilvēkiem. Taču neuztraucieties, jo ir veidi, kā atbrīvoties no sejas kosmētiskajiem defektiem. Viens no efektīvākajiem un laika gaitā pārbaudītākajiem risinājumiem ir zobu venīri.

 

Kas ir zobu venīri?

Zobu venīri ir laboratorijā izgatavoti zobu pārklājumi (parasti no porcelāna), kas pēc tam tiek piestiprināti pie dabīgajiem zobiem. Tos lieto, lai mainītu zobu krāsu, izmēru un formu. Parasti liek mutes priekšpusē un visbiežāk uz augšējiem zobiem, jo šī mutes daļa ir vizuāli visizteiksmīgākā. Tomēr venīrus var uzlikt arī uz apakšējiem priekšējiem zobiem. Venīru forma tiek pielāgota blakus esošo zobu formai, un tiem jābūt proporcionāliem ar sejas formu, netraucējot sakodienam un lūpām, radot maksīgu izskatu.

 

Kādas ir zobu venīru priekšrocības?

 

1. Smaida uzlabošana

Zobu venīri var palīdzēt iegūt perfektu smaidu. Ar tiem var izlabot zobu krāsas izmaiņas, nepareizas formas zobus, kā arī aizpildīt spraugas starp priekšējiem zobiem. Ar venīriem var iegūt taisnus, baltus zobus, par kādiem vienmēr esat sapņojis, neveicot ortodontisko ārstēšanu, piemēram, breketes, zobu platītes vai kapes. Taču ne vienmēr ortodontiskā ārstēšana var 100% palīdzēt, tāpēc zobu venīri novērsīs visas atlikušās nepilnības.

2. Izturība

Zobu venīri ir izgatavoti no porcelāna materiāla, kas ir noturīgs pret traipiem un ir pats par sevi ļoti izturīgs. Zobārsts tos piestiprina tieši pie esošās zobu struktūras, izmantojot spēcīgu vielu, kas neļauj venīriem atlipt. Tas nozīmē, ka ar pienācīgu kopšanu un apkopi tie var kalpot pat 10 – 15 gadus.

3. Izmaksas

Zobu venīru izmaksas var šķist sākumā augstas salīdzinājumā ar citām kosmētiskās zobārstniecības iespējām, piemēram, balināšanas strēmelēm, taču ilgtermiņā atmaksājas, jo nav jāveic katru gadu.

 

Kāds pacients varētu izvēlēties zobu venīrus?

Zobu venīrus var apsvērt:

  • Clvēki ar lielām spraugām starp zobiem;
  • Cilvēki ar izteikti dzelteniem zobiem vai vienu zobu, kas krāsas ziņā atšķiras no citiem;
  • Cilvēki ar zobu plaisām un nelīdzenām virsmām;
  • Cilvēki, kuriem ir nepareizi sakārtoti, deformēti vai neregulāra lieluma zobi;
  • Cilvēki ar nodilušiem zobiem, kas radušies pārmērīgas zobu rīvēšanas vai košanas dēļ.

 

Vai porcelāna venīri ir piemēroti ikvienam?

Lai gan tie lielākoties der katram pacientam, tomēr ir dažas situācijas, kad var nākties izvēlēties citu procedūru:
• Jums ir sliktas kvalitātes zobu emalja vai nav tās pietiekami daudz;
• Jums ir bruksisms jeb zobu griešanas ieradums, kas var izraisīt venīra atlipšanu no zoba;
• Jums iepriekš ir veiktas plašas zobu restaurācijas – ja zobs jau ir vairākkārt restaurēts, zobu kronis var būt piemērotāks nekā venīrs.
• Jums ir slikta mutes dobuma higiēna vai smagas smaganu slimības.

 

Alternatīvas zobu implantiem

Zobu krāsu un stāvokli var mainīt arī balināšana un ortodontija. Zobu balināšana ir standarta klīniskā darbība kopš 20. gadsimta 80. gadu beigām. Ideālā gadījumā to veic, konsultējoties ar zobārstu, lai saprastu zobu krāsas maiņas cēloni, kas noteiks, vai balināšana ir piemērota izvēle un vai tā būs efektīva. Taču mūsdienās daudzi cilvēki labprāt ekspermentē mājas apstākļos, kas nav ieteicams.

Ortodontija ir kontrolēta zobu un žokļa korekcija, izmantojot līmētus stiprinājumus un aktivizētas ortodontiskās stieples (breketes). Pēdējā laikā zobārsti ir spējuši nodrošināt individualizētus caurspīdīgus regulētājus (kapes), kas arī ļauj kontrolēti taisnot zobus.

Vai pēc šī raksta izlasīšanas Jūs labprāt dotos vizītē pie zobārsta un noskaidrotu kā zobu venīri var uzlabot smaidu? Sazinieties ar mums un mūsu speciālisti palīdzēs uzlabot Jūsu zobu vizuālo izskatu, lai Jūs varētu smaidīt bez stresa sajūtas.

Piesakieties vizītei online šeit – https://www.sirowaclinic.com/registracija/. Vai zvaniet katru darba dienu no 8:00 – 18:00 pa telefona numuru: +371 670 982 60, vai sūtiet E-mail: klinika@sirowa.com.

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday