Sasniedzot noteiktu vecumu, ir normāli, ka Jūs uztrauc zaudēto zobu problēmas. Jums, iespējams, arī sāk interesēt zobu aizvietošanas metodes, kā zobu implanti vai protēzes. Un pavisam noteikti domājat par to, kāda ir zobu implantu veiksmes pakāpe, ņemot vērā Jūsu vecumu. Kā arī Jūs interesē, vai zobu implanti darbojas tikpat labi vecākiem pacientiem kā jaunākiem?

Par laimi, zobu implanti ir tikpat efektīvi un kalpo izcili arī vecākā vecumā. Zobu implanti bieži maina gados vecāku cilvēku dzīvi, sniedzot labāku fizisko veselību un lielāku pašapziņu. Neviens vecums nav par vecu zobu implantiem!

Zobu implanti ir mākslīgas zobu saknes, kas veidotas kā skrūves. Zobārsts ievietos zobu implantus Jūsu žokļa kaulā, un tie kļūst par pamatu, uz kura balstās mākslīgie zobi, pazīstami arī kā kroņi. Kronis tiek izgatavots pēc pasūtījuma, lai atbilstu Jūsu īstajiem zobiem un nesabojātu sakodienu.

 

Zobu implanti ir visstiprākā, drošākā un prognozējamākā zobārstniecības procedūra

Zobu implantācijas procedūras parasti ietver šos posmus:

  • Konsultācija. Pieredzējis zobu implantologs uzņems 3D rentgena attēlus un apspriedīs implantēšanas iespējas, un zobu implantu operācijas plānu.
  • Zobu implantu ievietošana. Nākamās vizītes laikā zobārsts ievietos zobu implantu Jūsu žoklī tieši tur, kur jābūt trūkstošajam/iem zobiem. Lielākā daļa cilvēku izjūt mazu diskomfortu un sāpes, nekā gaidīts, un parasti jau nākamajā dienā atgriežas darbā. Tomēr paturiet prātā, ka katra cilvēka pieredze ir unikāla. Operācijas laikā var izmantot zobu sāpju mazināšanas metodes, kā intravenozu sedāciju vai vietējo anestēziju, lai Jūs justos ērti.

Diskomforts pēc implantācijas operācijas ir tāds pats kā pēc jebkuras citas zobu operācijas, piemēram, gudrības zoba ekstrakcijas. Tas var būt saistīts ar pietūkumu, zilumiem, nelielu asiņošanu vai sāpēm. Lielākā daļa pacientu parasti sāpes remdē ar bezrecepšu medikamentiem.

  • Oseointegrācija. Kad zobu implants un žokļa kauls sāk augt kopā, notiek process, ko sauc par osteointegrāciju. Šī procesa laikā veidojas spēcīgs un ilgstošs pamats zobu implantiem. Dažas nedēļas zobārsts var noteikt mīkstā ēdiena diētu, lai nodrošinātu pareizu implantu sadzīšanu. Dažu mēnešu laikā Jūs varēsiet atgriezties pie ierastās dzīves.
  • Abutmenta (savienojuma) ievietošana. Pēc tam, kad implants būs savienojies ar žokļa kaulu, zobārsts uz zobu implanta uzstādīs nelielu savienotāju (abutmentu).
  • Jaunu zobu izgatavošana un ievietošana. Kad smaganas būs sadzijušas pēc operācijas, zobārsts izgatavos mākslīgo zobu pēc individuāla pasūtījuma. Zobārsts var izgatavot vienu atsevišķu kronīti, uz implantiem balstītu tiltu vai protēzi ar vairākiem zobu aizstājējiem. Mākslīgais zobs vai zobi nebojāsies, taču joprojām būs nepieciešama tāda pati ikdienas aprūpe kā dabīgajiem zobiem.
  • Konsultācijas un zobārsta apmeklējums. Tas ir atkarīgs no tā, cik mākslīgie zobi tiek implantēti un kāda veida implantus saņemat. Viss process parasti ilgst aptuveni trīs līdz deviņus mēnešus. Jūs varat sagaidīt regulāras kontroles vizītes pie sava zobārsta, lai pārliecinātos, ka viss dzīst labi.

Pēc zobu implantācijas operācijas Jūs varat sagaidīt, ka:

  • Zobu ķirurgs izmanto šuves, kas izšķīst pašas. Ja šuves neizšķīst pašas, ārsts tās izņems. Ārsts var ieteikt lietot pretsāpju medikamentus vai antibiotikas.
  • Lielākā daļa zobu implantu ievietošanas procedūras senioriem ir veiksmīgas. Dažos gadījumos kauls nesaaug ar zobu implantu. Šādos gadījumos zobu implants tiek izņemts, un pēc aptuveni trim mēnešiem var mēģināt vēlreiz to ievietot.

Ja Jūs vai kāds no vecvecākiem vēlas atgūt savu balto, skaisto smaidu, tad piesakieties vizītei Sirowa Klīnika. Saņemsiet profesionālu konsultāciju, lai justos droši par izdarīto izvēli.

× Spied šeit, lai uzsāktu saraksti Available from 08:00 to 18:00 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday